Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Havsmiljöinstitutets styrelse på plats

Nyhet: 2016-08-30

Nyligen beslutades att Havsmiljöinstitutet får en styrelse. Styrelsen ersätter det tidigare rådet och har till skillnad från detta i uppgift att fatta beslut om och göra uppföljningar av Havsmiljöinstitutets verksamhet.

Styrelsen består av totalt åtta ledamöter. Förutom representanter för de fem lärosäten som ingår i Havmiljöinstitutet: Göteborgs universitet, Linnéuniversitetet, Stockholms universitet, Sveriges lantbruksuniversitet och Umeå universitet, ingår även tre externa ledamöter, som inte är anställda vid något av ovan nämnda lärosäten. Samtliga ledamöter utses fram till sista december 2020. Ordförande i styrelsen är Göran Bengtsson, tidigare ordförande i rådet, med en bakgrund och som bland annat landshövding i Göteborgs och Bohus län samt länsöverdirektör i Västra Götalands län.

Enligt uppdraget ska styrelsen sammanträda minst två gånger per år och har i uppgift att ”följa och ta initiativ till institutets strategiska utveckling samt följa upp dess verksamhet i enlighet med regeringens beslut”.
Styrelsen ska fatta beslut om:
• Havsmiljöinstitutets årliga verksamhetsplan och till den kopplade budgeten
• Havsmiljöinstitutets årliga uppföljning som ska inlämnas till regeringen
• Övriga frågor av större strategisk vikt

Såväl styrelseordförande Göran Bengtsson som Havsmiljöinstitutets föreståndare Kajsa Tönnesson menar att tillkomsten av en styrelse är en positiv utveckling, då den ger institutet en stabil plattform att arbeta långsiktigt från.
– I styrelsen finns ledande företrädare från de olika lärosätena samt erfarna ledare från olika delar av samhället. Det ska bli spännande att få utveckla verksamheten med en så kompetent och kraftfull styrelse, kommenterar Bengtsson och Tönnesson den nya organisationen.

Nytt i Havsmiljöinstitutets organisation är även förekomsten av ett nationellt samrådsorgan. Till samrådsorganet ska de myndigheter som berörs av Havsmiljöinstitutets verksamhet bjudas in minst två gånger per år. Syfte att säkerställa att institutets verksamhet avspeglar de behov som myndigheterna har.

Läs mer om Havsmiljöinstitutets nya organisation och arbetsordning

AV:
031-786 65 61

Kontaktinformation

Havsmiljöinstitutet

Box 260, 405 30 GÖTEBORG

Besöksadress:
Seminariegatan 1F

Telefon:
031-786 6561

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2016-11-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?