Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om oss

Havsmiljöinstitutet har regeringens uppdrag att förmedla kunskap mellan forskare, myndigheter och beslutsfattare. Genom expertförmedling,  forskningsöversikter, analyser och synteser bidrar institutet till en integrerad och komplett bild av miljösituationen i havet.

Inom Havsmiljöinstitutet samarbetar Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet. De fem universiteten samverkar på uppdrag av regeringen för att bistå myndigheter inom havsmiljöområdet med vetenskaplig kompetens.

Samarbetet ger en bred kunskapsbas och god geografisk spridning och täcker Sveriges alla havsområden.

Havsmiljönstitutet ger kunskapsunderlag och hjälper beslutsfattare och allmänhet att få en komplett bild av miljösituationen i havet.  Informationsspridning bidrar till ökad förståelse och medvetenhet kring havsmiljöfrågor.

Havsmiljöinstitutet arbetar med tvär- och mångvetenskapligt perspektiv. Forskning inom naturvetenskaperna ger ökad kunskap om olika funktioner i havet, medan forskning inom samhälsvetenskaperna ger kunskaper om hur mänskligt beteende påverkar havsmiljön. Det kan ge en helhetsbild av hur olika faktorer hänger ihop och påverkar havet.

Vid kanliet i Göteborg finns rikstäckande koordination av analyser och synteser i samverkan med miljöanalytiker och andra forskare vid de fem universiteten, vilket garanterar en god kunskapstäckning.

Havsmiljöinstitutet har nära samarbete med myndigheter med ansvar för havsmiljön, havsplanering och det omgivande samhället.

Kontaktinformation

Havsmiljöinstitutet

Box 260, 405 30 GÖTEBORG

Besöksadress:
Seminariegatan 1F

Telefon:
031-786 6561

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2018-10-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?