Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

  • Ensidig bild av svensk havsmiljö problematiseras i ny artikel

    [2019-09-19] Många insatser för att förbättra den svenska havsmiljön har haft effekt och har i vissa fall bidragit till att vända den negativa utvecklingen. Detta måste tas hänsyn till när bilden av svensk marin historia, forskning och politik, målas upp. Det menar Havsmiljöinstitutets Henrik Svedäng, tillsammans med Sverker Sörlin och Susanna Lidström, KTH, i en nyligen publicerad artikel i den miljövetenskapliga tidskriften Ambio.

  • Nya Havsutsikt om båtlivets miljöpåverkan

    [2019-06-28] Båtliv hör sommaren till, men hur påverkar egentligen alla fritidsbåtar livet under ytan? Delar av svaret hittar du i nya numret av Havsutsikt som kommer ut nu i slutet av juni. Där går det också att läsa om hur våra läkemedel hamnar i havet, om dioxindetektiver som listar ut var miljögifter i haven kommer från eller om de mystiska bubbelreven där många fiskar lever i skydd av komplicerade kalkstrukturer.

  • Livet i havet ger utflykten en ny dimension

    [2019-06-28] Sommaren är här och många av havets invånare kan du träffa på när du badar, åker båt eller vandrar längs kusten. Men vilka är dessa växter och djur? Över fyrahundra av dem presenteras i sajten Livet i havet som nu uppdaterats med arter från Kattegatt och Skagerrak.

Fler nyheter

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2019-05-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?