Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

HAVET-rapporten

Om miljötillståndet i svenska havsområden

Rapporten Havet ger en aktuell och sammanvägd bild av miljötillståndet i våra svenska havsområden. Artiklarna i rapporten baseras på resultat från den nationella miljöövervakningen, regional miljöövervakning och aktuell havsmiljöforskning.

Artiklarna är skrivna av experter som alla är specialister inom sitt ämnesområde. Den sammanvägda tillståndsbeskrivningen görs av miljöanalytiker vid Havsmiljöinstitutet.

Havet producerades årligen mellan 2007 och 2012. Efter det gavs den ut vartannat år, 2013/2014 och 2015/2016 av Havsmiljöinstitutet i samarbete med Havs- och vattenmyndigheten och Naturvårdsverket.

Den tryckta rapporten Havet kommer att ersättar med en digital presentation av miljötillståndet i Sveriges hav och sötvatten. Den nya webben är under uppbyggnad och kommer att lanseras i slutet av 2018.

Här kan du läsa mer om projektet som går under namnet: Sveriges vattenmiljö – från källa till hav.

 

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2018-05-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?