Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Under produktion: Havet 1988

I publikationen Havet 1888 som Havsmiljöinstitutet gav ut våren 2015 gjordes miljöhistoriska nedslag mer än hundra år tillbaka i tiden. I maj 2017 kommer uppföljaren, Havet 1988, där vi tittar närmare på perioden då miljöproblemen blev uppenbara och började tas på allvar. Larmen handlade om säldöd, algblomning, klorblekning och dioxiner, och avspeglades både i valrörelsen och i medias rapportering.

Under ett författarseminarium den 16 december 2016 i Göteborg presenteras några intressanta exempel ur den kommande rapporten, där olika aspekter av dåtidens utveckling inom politik, samhälle och havsmiljö undersöks. Seminariet är öppet för den som är intresserad och hålls på Konferenscentrum Wallenberg, sal Europa, Medicinaregatan 20A, Göteborg, kl 10-17.

Program som pdf

 

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2016-12-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?