Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Havsmiljöinstitutet i Almedalen tidigare år

Almedalsveckan är en unik och viktig arena för det svenska politiska systemet. Här samlas politiker, journalister, föreningar, myndigheter, forskare i ett öppet och avslappnat samtal om just sina favoritämnen.

Havsmiljöinstitutet har arrangerat seminarier i Almedalen dels i egen regi, men också i samarbete med andra aktörer. Tack till alla som genom åren har kommit på våra seminarier och bidragit till spännande samtal och diskussioner!

2016

Havsmiljöinstitutet var 2016 med och arrangerade två seminarier på Östersjödagarnas arena i Almedalen. Ett av seminarierna tog upp hur livsmedelsstrategin kan utformas och tillämpas för att leva upp till miljömålen Ingen övergödning och Hav i balans. Det andra handlade om vem som bär ansvaret för att skapa en hållbar livsmedelskonsumtion ur ett havsmiljöperspektiv.

Läs mer om dessa seminarier

2015

Havsmiljöinstitutet arrangerade flera seminarier i Almedalen 2015. De handlade om sjöfart, den ökande kryssningsturismen och hur den påverkar Östersjön och andra känsliga havsområden. Dessutom diskuterades hållbar blå tillväxt i ljuset av miljötillståndet i havet idag jämfört med för hundra år sen.

Läs mer om dessa seminarier

2014

I Almedalen 2014 diskuterade Havsmiljöinstitutet plast och skräp i havet med bland annat den dåvarande miljöminister Lena Ek och den dåvarande EU-parlamentarikern Isabella Lövin. Ett annat seminarium handlade om sjöfartens miljöpåverkan och vad olika aktörer kan göra för att minska den.

På Östersjöveckans arena höll Havsmiljöinstitutet 2014 i tre seminarier. Där fördes samtal om hur forskningen kan komma till större nytta inom förvaltningen, hur resultaten av marin miljöövervakning kan användas för att fatta beslut om åtgärder för ett friskare hav, samt hur vi kan lyfta havsmiljöfrågor på den politiska agendan.

Läs mer om dessa seminarier

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2017-06-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?