Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

A transdisciplinary approach for biodiversity, marine ecosystems, and sustainability: IPBES and ICES perspectives

Tillsammans med Formas, Naturvårdsverket och Göteborgs universitet arrangerar Havsmiljöinstitutet ett seminarium om marin biodiversitet.

När: Torsdag 12 september 2019 kl. 17:30–19:00
Var: Huvudbyggnaden Göteborgs univeristet, Vasaparken

Den globala biologiska mångfalden faller i en hittills oöverträffad hastighet under människans historia. När ekosystemtjänster hotas får det stora konsekvenser för människor runt om i världen. Vid detta seminarium diskuteras tvärdisciplinära samarbeten mellan IPBES och ICES för att öka förståelsen av marina ekosystem och ekosystemtjänster på regional och global nivå.

Seminariet är en del av ICES ASC 2019 - Internationella havsforskningsrådets årliga konferens som hålls i Göteborg 9–12 september. Läs mer om seminariet här.

Seminariet är fullbokat, men du kan se webbsändningen från seminariet nedan. Det kommer också gå att se i efterhand.

Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services (IPBES) arbetar för biologisk mångfald och ekosystemtjänster sedan 2012. Det är ett oberoende organ som ofta beskrivs som ett "IPCC för biologisk mångfald" och är en global vetenskaplig och politisk plattform för biologisk mångfald och ekosystemtjänster. IPBES tar fram objektiva vetenskapliga bedömningar av kunskapsläget om biologisk mångfald, ekosystemtjänster och vad de betyder för människors välbefinnande till politiska beslutsfattare, och skapar verktyg och metoder för skydd och hållbar användning av dessa viktiga naturtillgångar.

ICES (Internationella havsforskningsrådet) är en mellanstatlig organisation för forskning om de marina ekosystemen och de tjänster dessa ger. Syftet är att ge råd för att stötta miljövård, förvaltning och hållbarhetsmål. Organisationen har ett nätverk av 5000 forskare från stora delar av världen. Nära 150 svenska experter deltar i ICES arbetsgrupper, men kunskapen i Sverige om organisationen och dess roll är ändå begränsad.

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2019-09-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?