Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Välkommen till Vattenmiljöseminariet 2018!

Tid: 6-7 mars 2018

Plats: Vår Gård i Saltsjöbaden, Stockholm

Den 6-7 mars är det dags för första upplagan av Vattenmiljöseminariet. Det ersätter det tidigare Havsmiljöseminariet, och omfattar även miljöövervakningen av sötvatten. Det blir ett första tillfälle att mötas och föra en dialog mellan de två nationella miljöövervakningsprogrammen Kust och hav respektive Sötvatten.

Bakgrunden till det nya seminarieupplägget är att Havs- och vattenmyndigheten beslutat att ersätta de tryckta rapporterna Havet och Sötvatten med en webbpresentation, enligt konceptet ”Från källa till hav”. Resultat från övervakningen i salt och sött vatten kommer alltså att visas på samma webbplats, som i dagsläget lyder under namnet ”Sveriges vattenmiljö – från källa till hav”. Meningen med seminariet är också att förankra och utveckla idéer kring hur vi bör arbeta för att på bästa sätt presentera tillståndet i Sveriges akvatiska miljöer i digital form.

Vattenmiljöseminariet kommer att hållas från förmiddagen den 6 mars till eftermiddagen den 7 mars. Vi kommer att hålla till på Vår Gård i Saltsjöbaden, Stockholm. Deltagaravgiften är 2000 kr (exkl moms) inklusive boende. För den som inte vill bo kvar på Vår Gård över natten är deltagaravgiften 1500 kr (exkl moms). Sista anmälningsdag är 31 januari.

För er som är utförare är detta en viktig del i rapporteringen av miljöövervakningen, men det är också en plattform för nätverkande, informationsutbyte och nya tankar.

Känner du någon i din närhet som du tror skulle ha glädje av att delta och bidra till diskussionerna på Vattenmiljöseminariet, dela gärna med dig av den här informationen. Antalet platser på seminariet är dock begränsat och vid behov kommer företräde att ges till dem som arbetar med miljöövervakning inom programmen Kust och hav och Sötvatten.

Havsmiljöinstitutet genomför Vattenmiljöseminariet på uppdrag av Havs- och vattenmyndigheten.

Anmäl dig här till Vattenmiljöseminariet!

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2018-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?