Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Presentationer

Här finns presentationerna som hölls under Vattenmiljöseminariet 2018 tillgängliga som pdf:er.

Framtidens miljöövervakning – ny teknik och ökad digitalisering. Regeringsuppdraget att utreda miljöövervakningen.
Manuela Notter, Naturvårdsverket

Digitalisering öppnar nya möjligheter. Nu kan resultaten från miljöövervakningen nå ännu fler. HaV:s arbete med ”från källa till hav”.
Anna Jöborn, Havs- och vattenmyndigheten

Första steget. Så arbetar vi tillsammans i ett första steg, där vi undersöker hur miljöövervakningen från både söta och salta program, nationella och regionala data, kan presenteras gemensamt i ”Sveriges vattenmiljö”.
Mikael Krysell, Havs- och vattenmyndigheten

Miljöövervakningsprogrammet för kust och hav.
Karl Norling, Havs- och vattenmyndigheten

Miljöövervakningsprogrammet för sötvatten inkl. grundvatten.
Mikael Krysell, Havs- och vattenmyndigheten

Miljöövervakningsprogrammet för miljögifter.
Karl Lilja, Naturvårdsverket

Längs mörka vatten från källa till hav – några erfarenheter från en Hanöbuktssyntes.
Anders Grimvall, Havsmiljöinstitutet

Sveriges vattenmiljö – presentation av pilotwebben
Marie Svärd och Ida Wendt, Havsmiljöinstitutet

Sveriges vattenmiljö – arbetsprocess och dataanalys
Anders Grimvall och Per Moksnes, Havsmiljöinstitutet

Högfluorerade ämnen ur ett ”källa-till-hav”-perspektiv.
Karl Lilja, Naturvårdsverket

Närsaltsbelastningen på havet från avrinningsområdena.
Lars Sonesten, Sveriges lantbruksuniversitet

Framtidsspaning – nyttan med att använda data
från regionala och lokala övervakningsprogram.

Juha Salonsaari, Miljöförvaltningen, Stockholms stad

Förslag på geografisk indelning av sötvatten
för presentation på Sveriges vattenmiljö.

Lars Sonesten, Sveriges lantbruksuniversitet

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2018-03-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?