Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nytt Östersjöcentrum

Nyhet: 2013-02-07

Den 1 januari 2013 inrättades Stockholms universitets Östersjöcentrum med syfte att stärka östersjöverksamhet vid lärosätet.

Östersjöcentrum är en sammanslagning av det internationella samarbetet Baltic Nest Institute, BNI, och före detta Stockholms universitets marina forskningscentrum med Askölaboratoriet. Dessutom ingår administrering av det strategiska forskningsprogrammet Baltic Ecosystem Adaptive Management, BEAM. 

Stockholms universitets uppdrag att delta i samarbetet inom Havsmiljöinstitutet har i och med bildandet överförts från Stockholms universitets marina forskningscentrum till Östersjöcentrum.
– Med denna kraftsamling hoppas vi att vår östersjöverksamhet när det gäller analys, syntes och kommunikation, och därmed vårt bidrag till Havsmiljöinstitutet, kommer att stärkas, säger Tina Elfwing som är föreståndare för centrumet. Tina Elfwing sitter även med i Havsmiljöinstitutets ledningsgrupp.

Östersjöcentrum invigdes den 1 februari av Stockholms universitets nya rektor, Astrid Söderbergh Widding. I samband med invigningen tillkännagavs även att Stockholms universitet har fått ett bidrag på 30 miljoner kronor av en stiftelse för att bygga ett nytt isgående forskningsfartyg. Fartyget kommer att vara stationerat vid den marina fältstation Askölaboratoriet i Trosa skärgård.

Till Stockholms universitets Östersjöcentrum.

 

AV:
031-786 65 60

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-12-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?