Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Semarium: Hur kan forskare, experter och Sverige dra mer nytta av arbetet i Internationella havsforskningsrådet, ICES?

Nyhet: 2018-12-03

Internationella havsforskningsrådet, ICES, är en mellanstatlig organisation för forskning och rådgivning kring hur mänsklig aktivitet och marina ekosystem påverkar varandra. Organisationen har ett nätverk av 5000 forskare. Många svenska forskare och även tjänstemän deltar i ICES aktiviteter, men bland flertalet av dem som arbetar med havsrelaterade frågor i Sverige är kunskapen om organisationens roll begränsad.

Vi ser att Sverige i ännu större utsträckning än idag skulle kunna bidra till och dra nytta av ICES verksamhet. Med det målet bjuder Havsmiljöinstitutet och Havs- och vattenmyndigheten gemensamt in till ett seminarium med syfte att vi delar kunskap och erfarenheter om ICES med varandra. Dessutom diskuterar vi hur Sverige kan bidra till och dra nytta av ICES arbete i framtiden, samt hur svenska experter kan använda organisationen för att bygga nätverk och samverka. Både erfarna ICES-experter och de som vill lära sig mer om organisationen är varmt välkomna.

Bland de som medverkar finns Karin Victorin från Näringsdepartementet som delegat för Sverige i ICES council; Joakim Hjelm från SLU som deltar i ICES Advisory Committtee; Anna Jöborn från HaV som deltar i ICES Science Committee samt forskare från ett antal olika typer av grupper inom ICES.

Onsdagen den 16 januari 2019, vi börjar 9.30 och slutar senast kl 15.
Plats: Göteborgs universitets huvudbyggnad, Vasaplatsen.
 

Gå till anmälan >>


Anmälan gäller i mån av plats. Bekräftelse kommer sändas ut.
Välkomna!


Eva-Lotta Sundblad
Havsmiljöinstitutet
eva-lotta.sundblad@havsmiljoinstitutet.se

Emma Sernland
Havs- och vattenmyndigheten
emma.sernland@havochvatten.se

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-12-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?