Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Filmer och videoklipp

Strömmar av plast
- en film om Västerhavets dilemma

Varje år flyter det upp mängder med plast på Bohusläns stränder. Hur mycket är det? Vart kommer det ifrån? Vilka blir konsekvenserna för djur och natur, och vad kan vi göra åt det? I filmen möter vi personer som försöker besvara de här frågorna. Var och en från sitt perspektiv. Människor som engagerat sig i problemet, forskare och experter. Tillsammans ger de en bild av ett problem som vi först på senare år förstått omfattningen av. En berättelse som alla borde få ta del av.

Filmen spelas in under våren och sommaren, och har premiär den 2 augusti 2014. Därefter kommer filmen att finnas tillgänglig här.

Filmen produceras inom projektet "Med fokus på marint skräp" och har världspremiär i samband med invigning av Västerhavsveckan på Eriksberg i Göteborg lördagen den 2 augusti 2014.

Mer om invigningen och premiärvisningen

Seminarium med Marcus Eriksen

Marcus Eriksen från 5 Gyres Institute besökte Göteborg i februari och gav en föreläsning om marint skräp. Han berättade om sina erfarenheter från expeditioner till områden i världshaven där skräp ansamlas. Föreläsningen filmades och finns tillgänglig att se här nedan.

För frågor om seminariet, kontakta prof. Martin Hassellöv, Göteborgs universitet, Institutionen för kemi och molekylärbiologi.

Partners

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2014-06-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?