Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om projektet

Projektet "Med fokus på marint skräp" är ett informationsprojekt som arbetar med att uppmärksamma marina nedskräpningsfrågor. Vårt främsta målgrupp är våra regionala och nationella beslutsfattare, men vi vänder oss också till allmänheten för att skapa opinion.

Lokalpolitiker och tjänstemän försöker idag till stor del ensamma att  tackla problemet med marin nedskräpning. Det är inte en hållbar lösning. Med detta projekt avser vi att bidra till att erfarenheterna och kunskapen på kommunal nivå når förvaltare och politiker på regional och nationell nivå. Vi vill skapa en plattform för utbyte av kunskap och idéer hur marin nedskräpning skulle kunna bekämpas och åtgärdas.

Sju organisationer har gått ihop i projektet för att gemensamt lyfta frågan och verka för att beslutsfattarna inser allvaret med att havet är nedskräpat. Beslut om åtgärder behövs idag och arbetet måste föras både inom landet och internationellt.

Genom att lyfta marin nedskräpning som en profilfråga kan det skapa förutsättningar för att uppmärksamma Västerhavet och åtgärder som behövs för en bättre havsmiljö runt hela Sveriges kust.

Partners

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2014-04-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?