Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sveriges lantbruksuniversitet

Vid Sveriges lantbruksuniversitet är det SLU Aqua (Institutionen för akvatiska resurser) som har uppdraget att koordinera samarbetet med Havsmiljöinstitutet för universitetets räkning. Verksamhetsledare är Joakim Hjelm.

Sveriges lantbruksuniversitet deltar i Havsmiljöinstitutets verksamhet bland annat genom att:
• Delta i nationella och internationella kommittéer och expertgrupper.
• Medverka vid remissyttranden.
• Delta i olika arbetsgrupper och projekt inom institutets forskningsprogram ”Havets tillstånd och utveckling”.
• Delta i olika kommunikationsinsatser för att synliggöra institutet på lärosätet samt kartlägga universitets nätverk av experter.
• Bidra med insatser inom havsmiljöanalys i framtagandet av rapporteringen om miljötillståndet i svenska havsområden.

Tillsammans med övriga lärosäten inom Havsmiljöinstitutet bidrar SLU också till kommunikationssamverkan inom

  • havet.nu - en webbportal för alla som vill veta mer om havet

SLU utvecklar kunskapen om hur vi på ett hållbart sätt kan använda de biologiska naturresurserna på land - och i vatten. Utöver utbildning och forskning har SLU regeringens uppdrag att bedriva fortlöpande miljöanalys inom tio program som anknyter till de nationella miljömålen och de globala hållbarhetsmålen.

Program Kust och Hav, som koordineras av SLU Aqua, samlar den marina kompetensen med fokus på fisk och skaldjursbestånd inom SLU:s miljöanalys. Programmet har ett särskilt ansvar att utföra syntesorienterade analyser för att ge en helhetsbild av tillstånd och trender i Östersjön och Västerhavet.

Institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) forskar om akvatiska ekosystem, fisk och skaldjur och ansvarar för de internationella och nationella datainsamlingsprogram som finns för fisk och fiske i Sverige, samt genomför miljöövervakning längs kusten. Institutionen stödjer myndigheter med expertkompetens och tar fram kvalitetssäkrade råd för både nationell och internationell förvaltning av fisk och skaldjur.

Kontaktinformation

Joakim Hjelm, SLU
Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU)
Institutionen för Akvatiska Resurser
Havsfiskelaboratoriet
Turistgatan 5
453 30 Lysekil

Telefon: 070-369 30 04
Epost: joakim.hjelm@slu.se
 

Kontaktinformation

Joakim Hjelm (SLU)

Sveriges Lantbruksuniversitet, Institutionen för Akvatiska Resurser, Havsfiskelaboratoriet, Turistgatan 5, 453 30 Lysekil

Telefon:
070-369 30 04

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2020-05-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?