Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

  • Marint skydd som inkluderar mänskliga värden

    [2021-06-18] I en ny vetenskaplig artikel presenterar forskare en idé om hur ekosystemtjänster kan inkluderas vid utvärdering av marina skyddade områden. I artikeln lägger 18 forskare fram ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt för att kartlägga och utvärdera marina skyddade områden (MPAs - Marine Protected Areas), deras förmåga att skydda biologisk mångfald, och inte minst de ekosystemtjänster (ES) och andra vinster för människors välbefinnande som de erbjuder. Metoden kallas Delphi, vars främsta styrka är att kombinera ekologiska och socioekonomiska värden. Då samhällsnyttorna utelämnas bli ofta utvärderingar av skyddade områden missvisande.

  • Buller i haven hotar djurlivet

    [2021-02-10] En ny studie i tidskriften Science visar hur undervattensbullret har ökat och hur det påverkar marina djur. Havsmiljöinstitutets sjöfartsgrupp arbetar med kontinuerligt undervattensbuller från fartyg.

  • Miljömålsberedningen tar helhetsgrepp om havsmiljöpolitiken

    [2021-01-18] Flera av Havsmiljöinstitutets hjärtefrågor lyfts i Miljömålsberedningens betänkande till regeringen.

Fler nyheter

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2021-06-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?