Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Havsmiljöinstitutet övergår till distansarbete. Läs mer
Måndag 23 mars 12:50

Ensidig bild av svensk havsmiljö problematiseras i ny artikel

Nyhet: 2019-09-19

Många insatser för att förbättra den svenska havsmiljön har haft effekt och har i vissa fall bidragit till att vända den negativa utvecklingen. Detta måste tas hänsyn till när bilden av svensk marin historia, forskning och politik, målas upp. Det menar Havsmiljöinstitutets Henrik Svedäng, tillsammans med Sverker Sörlin och Susanna Lidström, KTH, i en nyligen publicerad artikel i den miljövetenskapliga tidskriften Ambio.

Decline and diversity in Swedish seas: Environmental narratives in marine history, science and policy, tar sin utgångspunkt i resonemanget att den övergripande negativa bilden, som visar en försämring av den svenska havsmiljön, lever kvar. Utan hänsyn till lokala insatser, som genom historiens gång har gjort skillnad, hotar bilden att inte bara överskugga historiska fakta utan också informationen som når beslutsfattare och allmänhet.

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2019-05-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://havsmiljoinstitutet.se/publikationer/aktuellt/nyheterdetalj//ensidig-bild-av-svensk-havsmiljo-problematiseras-i-ny-artikel.cid1644761
Utskriftsdatum: 2020-03-30