Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Havsmiljöinstitutet övergår till distansarbete. Läs mer
Måndag 23 mars 12:50

Havet från rymden i nya Havsutsikt

Nyhet: 2019-12-21

I nya numret av Havsutsikt blickar vi ner på världshaven från rymden och Havsmiljöinstitutets Andrea Morf berättar om havsplaneringens viktiga uppgift.

Havsplanering är viktigt för att samordna olika intressen och balansera bevarande och nyttjande av våra hav på ett hållbart sätt. Det skriver Havsmiljöinstitutets Andrea Morf i nya numret av Havsutsikt. Där kan du även läsa om hur satelliter kan berätta för oss om olika partiklar i vattnet och ge oss viktig information om till exempel erosion i ett havsområde.

I numrets krönika menar miljö- och klimatminister Isabella Lövin att ”sen kan vara för sent” och hänvisar till världens klimatforskare som säger att vi endast har tio år kvar på oss att ställa om för att lyckas bromsa de värsta effekterna av den globala uppvärmningen.

Läs hela numret av nya Havsutsikt här!

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2019-05-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?