Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Havsforskare i SVTs film om plasten som hotar haven

Nyhet: 2015-10-08

Per Nilsson, miljöanalytiker vid Havsmiljöinstitutet och marinbiolog vid Göteborgs universitet, är en av de forskare som intervjuas i en film om det växande problemet med plastskräp och mikroplast i haven som nyligen sändes av SVT's Vetenskapens värld.

Den bohuslänska kusten är en av de skräpigaste i hela Europa, med enorma mängder plastskräp som flyter iland varje år. Haven runt Sverige har också höga halter av mikroplaster, och nu börjar forskare se omfattande effekter på de marina ekosystemen.

Både Martin Hassellöv, professor i analytisk miljökemi, och Bethanie Carney Almroth, ekotoxikolog vid Göteborgs universitet, leder studier om mikroplast i haven och även de intervjuas i filmen "Plastskräpet hotar Bohusläns marina liv"

I studion intervjuas också Marie Löf, ekotoxikolog och kommunikatör vid Stockholms universitets Östersjöcentrum. Avsnittet sändes i SVT 2 klockan 20:00 den 28 september, se det på svt.se/play i efterhand.
 

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2019-05-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?