Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
Havsmiljöinstitutet deltar i årets Kurt Grönfors-seminarie

Nyhet: 2019-05-03

Hur vi minskar plastavfallet – det är årets tema på Kurt Grönfors-seminariet den 7 maj. Plast har med sina enastående egenskaper på många sätt bidragit till ett bättre liv för människor och är idag en självklar del av vår vardag. Men med plastens många fördelar finns det också utmaningar, inte minst kopplat till den ökande mängd plastavfall som hamnar i havet och påverkar marint liv.

Bethanie Carney Almroth, forskare i ekotoxikologi vid Göteborgs universitet, professor i miljö- och resursekonomi Joshua Abbott från Arizona State University och Åsa Domeij, miljöchef på Axfood, närmar sig i årets Kurt Grönfors-seminarie frågan om plastavfallets utmaningar från tre olika perspektiv.

Seminariet anordnas av Handelshögskolan, i samarbete med Havsmiljöinstitutet och Centrum för hav och samhälle vid Göteborgs universitet.

Moderatorer är Håkan Eggert, vid Göteborgs universitet och Havmiljöinstitutets föreståndare Kajsa Tönnesson.

Läs mer >>

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2019-05-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?