Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Havsmiljöinstitutet får nytt uppdrag 2016-2020

Nyhet: 2016-01-27

Havsmiljöinstitutets har fått ett nytt uppdrag där stor vikt läggs vid tvär- och mångvetenskap. Det fortsatta förtroendet innebär att regeringen uppdrar åt Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitet och Sveriges lantbruksuniversitet att i samarbete bistå myndigheter inom havsmiljöområdet med vetenskaplig kompetens, analys och syntesverksamhet samt kommunikation.

Uppdraget löper från 1 januari 2016 till och med 2020.

I det nya uppdraget läggs stor vikt vid tvär- och mångvetenskaplig inriktning. Det gäller såväl institutets utvecklande av kontaktnät inom och mellan lärosätena, som arbetet med att ta fram analyser och synteser och sprida information om resultaten till stöd för regeringens, myndigheters och andra intressenters arbete med att förbättra havsmiljön.

I uppdraget ingår också att informera om forskning som rör havsmiljön och havet som resurs, att öka medvetenheten om havets miljöproblem och hur de ska hanteras, samt att verka för att öka kommunikationen mellan forskare och användare av vetenskaplig kunskap om havsmiljön.

Som tidigare ska samarbetet ske under benämningen Havsmiljöinstitutet och ett kansli ska finnas vid Göteborgs universitet, som ska fortsätta koordinera verksamheten.

Läs regeringens beslut här (länk till pdf)

 

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2019-05-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?