Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kritik mot Strandskyddsutredningen

Nyhet: 2021-01-14

Utmaningarna kring biodiversitet, klimat och Sveriges miljömål är för stora för att myndigheter och statliga utredningar ska nöja sig med ”en förhoppning om att effekterna kommer bli små”. Kunskapen finns att tillgå och den måste användas. Det skriver fem representanter för Havsmiljöinstitutet i en debattartikel om Strandskyddsutredningen.

Den nya utredningen föreslår bland annat att det ska bli enklare att bygga strandnära på landsbygden, ett förslag som går stick i stäv med flera av Sveriges miljökvalitetsmål och möjligheten att värna den biologiska mångfalden.

Havsmiljöinstitutet menar i sin debattartikel att beslutsunderlagen i miljöutredningar måste bli mycket bättre. I just frågan om strandskydd finns ett gediget kunskapsunderlag om nödvändigheten i att bevara ett starkt skydd, men detta används inte alls i den aktuella utredningen.

Läs hela debattartikeln här.


 

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2019-05-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?