Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ny rapport utvärderar överlåtbara fiskerättigheter

Nyhet: 2015-07-10

Det nya systemet med överlåtbara fiskerättigheter motiverades med ekonomiska argument. Ändå utformades det så att ekonomiska styreffekter försvagades jämfört med utländska system som stod som förlagor. Det visar en samhällsekonomisk utvärdering från Havsmiljöinstitutet.

Forskarnas utvärdering visar också att trots att behovet av framtida utvärderingar uttrycktes explicit och kunskap om vilken information som skulle behövas fanns, så samlades information för framtida utvärderingar inte in. En slutsats är att befintlig kunskap inte används i tillräcklig omfattning när nya styrmedel utvecklas. Det tas inte tillräcklig hänsyn till att möjliggöra framtida utvärderingar och följden blir ett mindre effektivt miljömålsarbete. Läs rapporten här.
 

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2019-05-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?