Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Havet 1888

Finns det ett ”naturligt” tillstånd i havsmiljön? Var det bättre förr? I Havet 1888 gör ett tjugotal författare djupdykningar i arkiven och dammar av hundraåriga källor, fulla av värdefull kunskap. Historiska undersökningar sätts i relation till nutida, och vi får både lära oss om havsmiljön i slutet av 1800-talet och vad som har förändrats sedan dess.

Havsmiljöinstitutet vill med denna publikation diskutera havets tillstånd ur ett historiskt perspektiv. Eftersom havet ständigt förändras behöver vi  fundera kring vad vi menar när vi säger att vi vill uppnå en "god havsmiljö". Vilket tillstånd är det vi refererar till då? Ett historiskt perspektiv på samtiden gör oss klokare, och lite bättre rustade att ta oss an förvaltningen av havets föränderliga ekosystem.

Havet 1888 kan beställas kostnadsfritt genom att mejla redaktionen.

Ladda ner Havet 1888 som pdf

Läs Havet 1888 direkt i webbläsaren

Pressmeddelande om Havet 1888

 

havet1888
Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2020-05-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?