Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Consequences of Subpopulation Structure on Fisheries Management: Cod (Gadus morhua) in the Kattegat and Öresund (North Sea)

Denna studie visar hur torskpopulationer kan ha utrotats som en konsekvens av felaktiga modeller för beståndsbedömning, en utarmning av vad som förut var ett produktivt hav. Kattegatt och Öresund (Nordsjön) valdes som studieobjekt eftersom denna kombination kunde möjliggöra en inblick i olika exploateringsmönster. En annan anledning var den möjliga existensen av separata bestånd i de två områdena.

Studien gav starka indikationer på att nya policyinstrument behövs, men att dessa instrument behöver vara mycket finstämda för att kunna ta hänsyn till såväl biologiska som sociala faktorer.  

Artikeln publicerades i tidskriften Reviews in Fisheries Science, Volume 18, issue 2, 2010.

En av artikelns författare är Henrik Svedäng, medarbetare vid Havsmiljöinstitutet och docent i marin ekologi vid Göteborgs universitet.

Ladda ner artikeln här

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2011-11-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?