Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

BALTEX - an interdisciplinary research network for the Baltic Sea region

BALTEX är ett miljövetenskapligt forskningsnätverk med fokus på Östersjöns avrinningsområde. Viktiga forskningsfält innefattar vatten- och energicykeln, klimatvariationer och -förändringar och vattenförvaltning vid extremsituationer.

BALTEX grundades 1993 och är för närvarande inne på sin andra 10-årsperiod. Fas 1 (1993–2002) fokuserade på hydrologiska, meterologiska och oceanografiska processer i Östersjöns avrinningsområden, alltså mestadels fysiska apekter av systemet.

Under fas 2 (2003-2012) har den regionala klimatforskningen stärkts. Vattenförvaltningsfrågor och dialog med intressenter och beslutsfattare, såväl som forskningskommunikation och utbildning, har legat högt på agendan.

Denna artikel ger en överblick över BALTEX-programmets verksamhet, med fokus på fas 2, med några exempel från BALTEX-relaterad forskning. Artikeln publicerades i tidskriften Environmental Research Letters Volume 6, issue 4 (October-December 2011).

En av artikelns författare är Anders Omstedt, medarbetare vid Havsmiljöinstitutet och professor i oceanografi vid Göteborgs universitet.

Ladda ner artikeln här

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2011-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://havsmiljoinstitutet.se/publikationer/vetenskaplig-artiklar/artiklar-publicerade-2011/baltex---an-interdisciplinary-research-network-for-the-baltic-sea-region/
Utskriftsdatum: 2020-01-18