Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Havsmiljöinstitutets seminarier under Almedalsveckan 2014

Almedalsveckan är en unik och viktig arena för det svenska politiska systemet. Här samlas politiker, journalister, föreningar, myndigheter, forskare i ett öppet och avslappnat samtal om just sina favoritämnen.

2014 medverkade Havsmiljöinstitutet genom att arrangera flera seminarier: Vi diskuterade plast och skräp i havet med bland annat miljöminister Lena Ek och EU-parlamentarikern Isabella Lövin. Ett annat seminarium handlade om sjöfartens miljöpåverkan och vad olika aktörer kan göra för att minska den.

På Östersjöveckans arena höll Havsmiljöinstitutet i tre seminarier. Där diskuterades hur forskningen kan komma till större nytta inom förvaltningen, hur resultaten av marin miljöövervakning kan användas för att fatta beslut om åtgärder för ett friskare hav, samt hur vi kan lyfta havsmiljöfrågor på den politiska agendan.

Tack till alla som kom på våra seminarier och bidrog till de spännande samtalen som skapades!

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2015-06-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?