Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Havsmiljöinstitutet i Almedalen 2016

Havsmiljöinstitutet var med och arrangerade två seminarier på Östersjödagarnas arena i Almedalen 2016. Ett av seminarierna tog upp hur livsmedelsstrategin kan utformas och tillämpas för att leva upp till miljömålen Ingen övergödning och Hav i balans. Det andra handlade om vem som bär ansvaret för att skapa en hållbar livsmedelskonsumtion ur ett havsmiljöperspektiv.

En livsmedelsstrategi för Hav i balans/Ingen övergödning

Onsdag 6 juli kl 16.30-17.15

Sveriges livsmedelsstrategi ska säkra hållbar tillväxt i hela livsmedelskedjan. Vår höga konsumtion av proteinrik mat bidrar till övergödning av Östersjön och andra havsområden. Hur säkerställer livsmedelsstrategin att vi når miljömålen Ingen övergödning och Hav i balans, samtidigt som näringen utvecklas?

Arrangörer: Östersjödagarna, Havsmiljöinstitutet, Havs- och vattenmyndigheten

Titta på seminariet En livsmedelsstrategi för Hav i balans/Ingen övergödning

Östersjön är vad du äter – vem bär ansvaret för en hållbar matkonsumtion?

Torsdag 7 juli kl 11.00-11.45

Ett lunchseminarium om hur vår livsmedelskonsumtion påverkar havet som också ger exempel på hur vi kan minska miljöpåverkan. Under seminariet försöker vi få svar på frågan: Vem bär ansvaret för en hållbar matkonsumtion?

Arrangörer: Östersjödagarna, Fazer, Havsmiljöinstitutet, Stockholm Environment Institute, Kalmarsundskommissionen

Titta på seminariet Östersjön är vad du äter – vem bär ansvaret för en hållbar matkonsumtion?

Om Östersjödagarna

Under Östersjödagarna 6 - 7 juli samlades forskare, politiker, debattörer och andra intressenter för att gemensamt diskutera frågor om hållbar utveckling och naturskydd i Östersjöregionen.

Missade du något av seminarierna från Östersjödagarna 2016 så finns nästan alla seminarierna att titta på i efterhand på webben (följ länken nedan).

Östersjödagarna arrangeras av Forum Östersjön och Uppsala universitet - Campus Gotland tillsammans med Baltic Sea Action Group, Fazer, G E Power, Havsmiljöinstitutet, Havs- och vattenmyndigheten, IVL Svenska Miljöinstitutet, Kalmarsundskommissionen, Naturvårdsverket, Stockholm Environment Institute (SEI), Stockholms universitets Östersjöcentrum, Svenska institutet, Uppsala universitet, Västra Götalandsregionen samt WWF.

Titta på seminarierna från Östersjödagarna (uppdateras årligen)

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2020-05-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?