Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Havsmiljöinstitutet i Almedalen 2017

Havsmiljöinstitutets aktivitet och seminarier under Almedalsveckan 2017:

Plogga för havet!

Gör en insats för havet: Kom och plogga – plocka skräp och jogga/promenera – med Havsmiljöinstitutet i Visby under Almedalsveckan. Med oss har vi initiativtagare till Plogga, Erik Ahlström, multisportare och ambassadör för Håll Sverige rent. Alla är välkomna att vara med! Vi tillhandahåller återanvändbara påsar att samla skräpet i. För den som glömt joggingskorna hemma finns skor för utlåning.

Dagar och tid: kl 8.00–8.45 tisdag 4/7, onsdag 5/7, torsdag 6/7 och fredag7/7.

Plats och tid: Samling och start där Donnersgatan möter Strandvägen (H525), vi avslutar vid återvinningsgården i hamnen.

Arrangör: Havsmiljöinstitutet

Kraftfulla tag mot övergödningens drivkrafter

För att nå de uppsatta målen för minskad övergödning i Sveriges havsområden krävs nya kraftfulla tag. Flera av de omställningar som gynnar klimatet kan också bidra till att övergödningen minskar. Hur kan vi hitta och dra nytta av sådana synergier?

Dag och tid: Onsdag 5 juli 2017 11:00-11:45

Plats: Almedalsbibliotekets hörsal, Cramérgatan 5, E22

Arrangörer: Östersjödagarna, Havsmiljöinstitutet

Länk till livesändning och inspelning

Vad krävs för en hållbar matkonsumtion?

Enligt Jordbruksverket har köttkonsumtionen i Sverige ökat till en ny rekordnivå trots ett växande intresse för vegetarisk mat. Sett utifrån FN:s hållbarhetsmål nr 12 om hållbar konsumtion och produktion, och med tanke på klimatförändringar och miljötillståndet i Östersjön – gör vi tillräckligt för en hållbar matkonsumtion?

Dag och tid: Torsdag 6 juli 2017 11:00-11:45

Plats: Almedalsbibliotekets hörsal, Cramérgatan 5, E22

Arrangörer: Östersjödagarna, Fazer, Havsmiljöinstitutet, WWF

Länk till livesändning och inspelning

Om Östersjödagarna

Ett par dagar under Almedalsveckan, i Visby på Gotland, samlas forskare, politiker, debattörer och intressenter för att gemensamt diskutera frågor om hållbar utveckling och naturskydd i Östersjöregionen.

Dagarna bjuder på en rad seminarier och evenemang där utmaningar och möjligheter i Östersjöregionen behandlas ur ett historiskt, biologiskt, ekologiskt, geografiskt, ekonomiskt, politiskt, kulturellt och mänskligt perspektiv.

Initiativtagare till Östersjödagarna är Forum Östersjön och Uppsala universitet - Campus Gotland. Övriga arrangörer är Centrum för Rysslandsstudier, Fazer, Försvarshögskolan, GE Water, Havsmiljöinstitutet, IVL Svenska Miljöinstitutet, LRF, Naturskyddsföreningen, Race for the Baltic, Stockholms universitets Östersjöcentrum, Uppsala universitet och WWF.

Länk till program för Östersjödagarna (uppdateras årligen)
 

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2020-05-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?