Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Framtidens hållbara båtliv 2021

Varmt välkommen till årets nationella båtmiljökonferens!

Datum och tid: 26 oktober kl 12:00 – 27 oktober kl 15:00

Plats: Marstrands Havshotell, Varvskajen 2, 442 66 Marstrand

Båtlivet i Sverige frodas och pandemin har lett till att ännu fler längtar till havet och vågornas skvalp. Med ett av världens största och ökande båtbestånd gynnas båtlivet i Sverige, men ett ökat båtliv innebär också större påfrestningar på vår gemensamma natur och miljö.

För att säkerställa en framtid där båtlivet och en god havsmiljö går hand i hand behövs nya lösningar och åtgärder som vilar på väl underbyggda beslut och en gemensam förståelse.

Konferensen ska vara en mötesplats mellan teori och praktik som samlar forskare, branschfolk, myndigheter och båtorganisationer för att under två dagar mötas och öppet diskutera problemformuleringar, idéer och lösningar. Programmet kommer att innehålla en bred palett av föreläsningar varvat med gruppdiskussioner som ska mynna ut i en större förståelse för olika perspektiv och ett bredare nätverk.

Program och information kommer att uppdateras löpande på webbsidan för konferensen.

För anmälan och uppdaterad infomation: Gå till webbsidan för konferensen.

Arrangörer: Svenska Båtunionen, Havs och vattenmyndigheten och Havsmiljöinstitutet

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2021-08-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?