Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Restaurering i marin miljö 2018

I Kalmar den 14-15 mars 2018 arrangerades konferensen om restaurering i marina miljöer för tredje gången. Under två dagar låg fokus på nationellt restaureringsarbete och biologisk återställning samt ekologisk kompensation. Deltagarna kunde även ta del av erfarenheter från våra grannländer och en återkoppling till tidigare konferenser.

Marin restaurering innebär att fysiskt och biologiskt återskapa en väl fungerande marin miljö och årets program rymde presentationer om allt från musselodling som åtgärd mot övergödning och hantering av näringsrika sediment till kopplingar till det bredare miljömålsarbetet.  

Konferensen om marin restaurering riktar sig till länsstyrelser, kommuner, forskare och privata aktörer med intresse för åtgärder i marin miljö.

Arrangörer 2018 var länsstyrelserna i Kalmar och Blekinge, i samverkan med länsstyrelserna i Västra Götaland och Västerbotten, Sveriges lantbruksuniversitet, Linnéuniversitetet och Havsmiljöinstitutet. Konferensen arrangerades med stöd av Havs- och vattenmyndigheten.
 

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2020-05-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?