Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Världshavsdagen 8 juni 2022

Världshavsdagen på Baltic Science Sea Center på Skansen!

Den 8 juni varje år uppmärksammar vi Världshavsdagen, vars syfte är att ära, skydda och bevara våra hav! Världshavsdagen är kopplad till de Globala målen, och då särskilt Mål 14, som innebär att vi ska bevara och nyttja haven och de marina resurserna på ett hållbart sätt.

Havsmiljöinstitutet var i år med och arrangerade ett seminarium som hölls på Baltic Science Sea Center på Skansen och bidrog bland annat med en session om ungas engagemang.

Se seminariet här i efterhand >>


Medverkade under dagen gjorde bland annat; Emma Nohrén (Miljömålsberedningen), Andreas Sundelöf (SLU), Lena Bergström (SLU), Emma Undeman (Stockholms universitet), Carina Halvord (Universeum), Karina Barquit (SEI) och sist men inte minst en ungdomspanel med representanter från Fridays for Future, BBNJ (Marine Biodiversity Beyond National Jurisdiction), projektet Ocean Blues/Göteborgs universitet och Youth Ocean Champions från Håll Sverige Rent.


Arrangörer:
Formas, SMHI, Havs- och vattenmyndigheten, Havsmiljöinstitutet, Göteborgs Universitet, Kristineberg Center för marin forskning och innovation samt Universeum.

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2022-06-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://havsmiljoinstitutet.se/seminarier/andraevenemang/varldshavsdagen-2022/
Utskriftsdatum: 2022-09-25