Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Webbinarium om Sveriges första havsplaner

WWF bjöd i januari 2021 tillsammans med riksdagsledamöter med fokus på miljö, energi och försvar in till ett webbinarium om Sveriges havsplaner.

Haven är betydelsefulla för oss alla, och används av många olika sektorer. För att säkra friska hav och hållbart nyttjande är det viktigt att politiken tar ansvar så att alla anspråk på haven samordnas samt att planerna förankras och efterlevs så att planeringen blir så effektiv och tydlig som möjligt. Senast i mars 2021 ska alla medlemsländer rapportera in sina havsplaner till EU enligt EU:s havsplaneringsdirektiv och just nu pågår den politiska processen kring havsplanerna, där även kustzonsplanering ska tänkas in.

Se webbinariet i efterhand via Youtube här.

På webbinariet deltog bland andra Havsmiljöinstitutets Andrea Morf, seniorforskare och vetenskaplig samordnare inom kust- och havsförvaltning, och pratade om hur olika aktörers samverkan i havsplanering kan utvecklas.

För frågor angående seminariet, vänligen
kontakta thor.greve@wwf.se.


 

 

 


 

 

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2021-02-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?