Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

2016: Bättre bedömning av vattenmiljöns tillstånd - från vetenskap till förvaltning


Lindholmen Conference Center i Götebor, 11-12 oktober

Konferensen Hav och samhälle handlade 2016 om hur svensk havsmiljöförvaltning ska använda nya vetenskapliga rön om bedömnings­grunder och miljöindikatorer för att ge en samlad bild av tillståndet i svenska havs- och inlandsvatten.

Under den första dagen på konferensen presenterades och diskuterades nya resultat från forskningsprogrammet WATERS av forskare, förvaltning och beslutsfattare. Målet för forskarna inom WATERS har varit att utveckla och förbättra ekologiska bedömningsgrunder för vattenkvalitet, som används för att klassificera status hos svenska kust- och inlandsvatten i enlighet med EU:s ramdirektiv för vatten.

Konferensens andra dag diskuterades hur vattenförvaltande myndigheter kan ta nästa steg och använda de vetenskapliga resultaten i nästa generation av bedömningsgrunder för sötvatten, kust och hav. Vi försökte också klargöra hur resultaten kan bli användbara för miljötjänstemän i län och kommuner. Erfarenheter av höjdpunkter, fallgropar och förbättringsbehov i bedömningsarbetet från olika delar av landet diskuterades ocks

Hav och samhälle är Havsmiljöinstitutets årliga konferens. Konferensen hålls i år dagen efter forskningsprogrammet WATERS slutkonferens – ett användarforum i samband med att programmet avslutas.

Läs mer om WATERS slutkonferens på: www.waters.gu.se

Inbjudan och program

Inbjudan och program som pdf

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2020-05-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?