Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

2016: Bättre bedömning av vattenmiljöns tillstånd - från vetenskap till förvaltning

Tid: 11-12 oktober 2016
Plats: Lindholmen Conference Center, Lindholmspiren 5, Göteborg

Hav och samhälle tar i år upp hur svensk havsmiljöförvaltning ska använda nya vetenskapliga rön om bedömnings­grunder och miljöindikatorer för att ge en samlad bild av tillståndet i svenska havs- och inlandsvatten.

Under den första dagen på konferensen kommer färska resultat från forskningsprogrammet WATERS att presenteras och diskuteras av forskare, förvaltning och beslutsfattare. Målet för forskarna inom WATERS har varit att utveckla och förbättra ekologiska bedömningsgrunder för vattenkvalitet, som används för att klassificera status hos svenska kust- och inlandsvatten i enlighet med EU:s ramdirektiv för vatten.

Konferensens andra dag diskuterar vi hur vattenförvaltande myndigheter nu kan ta nästa steg och använda de vetenskapliga resultaten i nästa generation av bedömningsgrunder för sötvatten, kust och hav. Vi försöker också klargöra hur resultaten kan bli användbara för miljötjänstemän i län och kommuner. Erfarenheter av höjdpunkter, fallgropar och förbättringsbehov i bedömningsarbetet från olika delar av landet kommer också att diskuteras.

Hav och samhälle är Havsmiljöinstitutets årliga konferens. Konferensen hålls i år dagen efter forskningsprogrammet WATERS slutkonferens – ett användarforum i samband med att programmet avslutas.

Varmt välkommen!
Kajsa Tönnesson, verksamhetsledare för Havsmiljöinstitutet

Konferensen är fullbokad!
Vill du sätta upp dig som reserv? Skicka ett mejl till  redaktionen@havsmiljoinstitutet.se

Konferensavgiften för båda dagarna är 1800 kr exkl moms (2250 kr inkl moms) och för enbart en av dagarna 1100 kr (1375 kr inkl moms). Lunch och konferensmiddag på kvällen den 11 oktober ingår oavsett om man väljer att delta båda dagarna, eller endast en av dem. Konferensavgiften faktureras vid anmälan. Deltagarna står själva för rese- och logikostnader.

Vi har reserverat ett antal rum på Riverside Hotel i närheten av Linholmen Conference Center. Rummen är tillgängliga till priset av 1450 kr/natt (inkl 12% moms), vid bokning senast 29 augusti för att hotellet ska kunna garantera tillgång och pris.

Bokning av hotellrum på Riverside Hotel:
Mejla din bokning till: meetings.riverside.gothenburg@radissonblu.com
Uppger koden: Havsmiljöinstitutet
Uppge vilken/vilka nätter ni önskar att bo på hotellet.
Uppge ett kreditkortsnummer och exp. date för att garantera din bokning. Bokningarna kan avbokas utan kostnad fram till 18:00 på ankomstdagen.

Läs mer specifikt om WATERS slutkonferens på: www.waters.gu.se

Inbjudan och program

Inbjudan och program som pdf

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2016-10-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://havsmiljoinstitutet.se/seminarier/hav-och-samhalle/2016--battre-bedomning-av-vattenmiljons-tillstand/
Utskriftsdatum: 2020-02-27