Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

2017: Fritidsbåtar och hållbar kustförvaltning - påverkan, åtgärder och havsplanering

14–15 november 2017
Lindholmen Conference Center, Lindholmspiren 5, Göteborg

Konferensen Hav och samhälle har i år fokus på utmaningar och lösningar för en hållbar förvaltning av kusten. Under konferensen kommer dessutom nya resultat om fritidsbåtars påverkan på grunda kustekosystem i Sverige att presenteras och diskuteras.

I kustzonen måste höga naturvärden samsas med många typer av mänskliga aktiviteter. Grunda skyddade vikar är viktiga livsmiljöer för många marina växter och djur. Samtidigt är de attraktiva platser för bland annat boende, småbåtshamnar, bryggor och badplatser. 

Under årets Hav och samhällekonferens vill vi belysa och diskutera frågor om hur mänskliga aktiviteter påverkar den marina miljön, och vad man kan göra för att minska påverkan. Vi använder fritidsbåtar som ett exempel för att diskutera problem i dagens förvaltning av kusten och hur skyddet av viktiga naturvärden kan stärkas samtidigt som kustsamhällena tillåts utvecklas.

Nyckelord: Hållbar kustförvaltning, kustplanering, marin grön
infrastruktur, fritidsbåtar, landskapsperspektiv

Hav och samhälle är Havsmiljöinstitutets årligen återkommande konferens som betonar kopplingen mellan samhällsutveckling och tillståndet i havsmiljön. Med konferensen vill vi främja en aktiv dialog mellan forskare, förvaltning och politiker och skapa en bättre förståelse för vad som behövs för att förbättra havsmiljön.

Konferensavgiften är 1800 kr exkl moms (2250 kr inkl moms). Luncher och konferensmiddag ingår. Konferensavgiften faktureras vid anmälan. Deltagarna står själva för rese- och logikostnader.

Anmäla sig till konferensen är nu stängd.

Praktisk information

Inbjudan som pdf

Har du frågor? Kontakta Ida Wendt på ida.wendt(a)havsmiljoinstitutet.se

Om konferensen

Inbjudan som pdf

Kontakt

Har du frågor om konferensen? Kontakta ida.wendt@havsmiljoinstitutet.se

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2017-11-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?