Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

2017: Fritidsbåtar och hållbar kustförvaltning - påverkan, åtgärder och havsplanering


Lindholmen Conference Center i Göteborg, 14-15 november

Konferensen Hav och samhälle 2017 hade fokus på utmaningar och lösningar för en hållbar förvaltning av kusten. Under konferensen presenterades också nya resultat om fritidsbåtars påverkan på grunda kustekosystem i Sverige.

I kustzonen måste höga naturvärden samsas med många typer av mänskliga aktiviteter. Grunda skyddade vikar är viktiga livsmiljöer för många marina växter och djur. Samtidigt är de attraktiva platser för bland annat boende, småbåtshamnar, bryggor och badplatser. 

Under 2017 års Hav och samhällekonferens ville vi belysa och diskutera frågor om hur mänskliga aktiviteter påverkar den marina miljön, och vad man kan göra för att minska påverkan. Fritidsbåtar användes som ett exempel för att diskutera problem i dagens förvaltning av kusten och hur skyddet av viktiga naturvärden kan stärkas samtidigt som kustsamhällena tillåts utvecklas.

Nyckelord för konferensen: Hållbar kustförvaltning, kustplanering, marin grön infrastruktur, fritidsbåtar, landskapsperspektiv.

Hav och samhälle är Havsmiljöinstitutets årligen återkommande konferens som betonar kopplingen mellan samhällsutveckling och tillståndet i havsmiljön. Med konferensen vill vi främja en aktiv dialog mellan forskare, förvaltning och politiker och skapa en bättre förståelse för vad som behövs för att förbättra havsmiljön.

Inbjudan som pdf

Har du frågor? Kontakta Ida Wendt på ida.wendt(a)havsmiljoinstitutet.se

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2020-05-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?