Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Dialogkonferens om havsmiljön

Välkommen till en forskar- och förvaltningskonferens om åtgärder för havsmiljön

Havs- och vattenmyndigheten anordnar tillsammans med Havsmiljöinstitutet en tvådagarskonferens med fokus på åtgärder för havsmiljön.

Syftet med konferensen är att låta forskning och förvaltning mötas för att diskutera förslag till nya åtgärder för havsmiljön. Detta i samband med att Havs- och vattenmyndigheten uppdaterar åtgärdsprogrammet för havsmiljön, enligt havsmiljöförordningen och EU:s havsmiljödirektiv.

Instruktioner för att följa konferensen på distans

Det kommer vara möjligt att följa konferensen på distans medan den pågår. Man kommer då kunna se presentationen på skärmen och höra vad som sägs. Det kommer också gå att ställa frågor via chat. Instruktionerna är lite olika för dag 1 och 2, så läs gärna igenom dessa ordentligt.

Onsdag 11 december 2019 – Dag 1

För att följa konferensen på distans använder vi Havsmiljöinstitutets virtuella mötesrum. Det är egentligen till för att använda för tvåvägskommunikation, men då tanken är att ni bara ska lyssna, ber vi er att inaktivera kamera och mikrofon när ni loggar in (vi visar hur nedan. Vi kommer ha ljudet avstängt oavsett, men en mikrofon kan störa de andra som lyssnar till konferensen). Däremot kommer det gå bra att framföra frågor och kommentarer via den inbyggda chatten i nämnda mötesrum.

Skype-länk: https://meet.havochvatten.se/helena.strand/0JH2PC4K

De delar och tidpunkter som kommer kunna följas den 11 december listas nedan. Du kan även ladda ned ett detaljerat program med information om presentationerna.

  • 10.00-10.45 Introduktion & Presentation
  • 10.45-11.45 Session 1: Åtgärder för biodiversitet – Presentationer
  • 13.30-14.30 Session 2: Påverkan i grunda vikar och havsbotten – Presentationer
  • 16.00-16.30 Uppsummering och avslut

Torsdag 12 december 2019 - Dag 2

09.15-09.30 Välkomna dag 2 & Hälsosam mat från havet med havsmiljön i fokus – Presentation och diskussion
Skype-länk: https://meet.havochvatten.se/helena.strand/0JH2PC4K

10.40-11.45 Session 3: Farliga ämnen

13.15-14.15

15.45-16.15 Uppsummering och avslut
I din webbläsare, gå till https://meet.havochvatten.se/helena.strand/0JH2PC4K och dra sedan igång Skype för Företag. Se till att du har din kamera och mikrofon avstängd.

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2019-12-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?