Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Havsmiljöseminariet 2013

Havsmiljöseminariet 2013 hölls den 8-9 oktober, på Vår Gård i Saltsjöbaden, Stockholm. Vi fick ta del av senaste nytt kring tillståndet i havsmiljön baserat på miljöövervakningen, men också lyssna till flera andra intressanta föredrag. Till höger kan du ladda ner samtliga presentationer som hölls under de två dagarna.

Under dag två fick vi bland annat höra hur det går med arbetet i de syntesgrupper som startats under sommaren. Det finns tre syntesgrupper där man jobbar utifrån principen att väga in data från flera olika delprogram i analysen. Detta för att kunna ge en mer komplett bild av hur havet mår. I dagens miljöarbete har det blivit allt viktigare att kunna förstå och åtgärda komplexa miljöproblem som kan ha mer än en orsak, och som kan påverka en rad olika delar av ekosystemen. De tre synteser som påbörjats är:

  • Fokus Askö – Bottnar och fria vattenmassan i samspel.
  • Fokus Kvädöfjärden – Vad orsakar den försämrade hälsan hos kustfisk?
  • Födokvalitet i näringsväven.


Under dag två diskuterades det pågående arbetet i syntesgrupperna, och hur man kan jobba med den här typen av analyser i framtiden. Vilka hinder behöver överbryggas och vilken typ av data saknas idag? Några av de frågor som ställdes och en del av svaren kan du läsa om här.

Program och underlag:

Program Havsmiljöseminariet 2013Underlag för gruppdiskussioner

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2020-05-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?