Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Havsmiljöseminariet 2015

Havsmiljöseminariet 2015 hölls i Umeå Folkets hus, 24-25 november. Ett intressant dygn för utförare av miljöövervakning och berörda inom havsförvaltningen, med både senaste nytt kring tillståndet i havsmiljön baserat på miljöövervakningen, och intressanta diskussioner.

Under första dagen hölls korta föredrag av utförare av miljöövervakning, där bilden av tillståndet i havet målades upp, och flera intressanta kopplingar kunde skönjas. Samtliga presentationer finns att ladda ner till höger.

Den andra dagen fick vi nya infallsvinklar på havets miljötillstånd och hur vi människor påverkar det. Eva-Lotta Sundblad, Havsmiljöinstitutet, pratade om "Samhällsfenomen som påverkar havsmiljön", där det framgick att aktörerna är fler än vi tror och därmed också möjligheterna att påverka.

Tre teman för gruppdialog

Passet med gruppdialoger inleddes av Morten Brozek, Naturstyrelsen i Danmark, som berättade hur man hanterar övervakningsdata och gör tillståndsbedömningar i vårt grannland.

Gruppdialogerna som följde hade tre olika teman:

  • Hur kan vi arbeta med samlad analys av miljödata?
  • Hur kan miljöövervakningen presenteras digitalt?
  • Hur kan miljöövervakningen se ut i framtiden?


Målet med diskussionerna var att fånga upp synpunkter på hur miljöövervakningen och dess resultat kan fångas upp ännu bättre i framtiden. Sammanfattningar av gruppdialogerna hittar du i vänstermenyn.

Program och underlag:

Program för Havsmiljöseminariet 2015

Underlag för gruppdiskussioner

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2020-05-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?