Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Idéhistorisk utvärdering av Östersjöns miljöforskning och förvaltning

Östersjön är ett av de mest välstuderade havsområdena i världen. Havsområdet förvaltas av en mängd institutioner och är föremål för en rad olika initiativ. Emellertid är det relativt okänt på vilket sätt kunskap och olika förvaltningsmodeller har tillkommit och därmed hur denna historiska utveckling fortsätter att influera den allmänna debatten och förvaltningen av Östersjön och dess miljö.

Tillsammans med forskarna Sverker Sörlin och Susanna Lidström vid KTH, har Havsmiljöinstitutet erhållit stöd för pilotstudien Policies and practices that have shaped the Baltic Sea: an exploratory study. Detta projekt har som avsikt att undersöka de beslut och policys som styr eller har styrt miljöarbetet i Östersjön. Fokus kommer vara på framförallt nyckelaktörer inom vetenskap och förvaltning inom till exempel Ices och Helcom.

Syfte med projektet

Syftet med studien är att analysera hur den idémässiga utvecklingen har influerat policyarbetet och hur denna kan fortsätta att påverka på vilket sätt förvaltningen väljer att agera.

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2019-05-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?