Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ekosystembaserad förvaltning

I Sverige och flera andra länder pågår utveckling mot ekosystembaserad förvaltning. Eko-systembaserad förvaltning utgår från ekosystem och tar hänsyn till hur människan, livsmiljöer och arter samspelar och påverkar varandra, samt hur olika intressenter involveras i förvaltningsprocesserna.

Övergripande uppdrag:
Det finns stora utmaningar inom havs- och vattenförvaltning när det gäller att ta ansvar för gemensamma naturresurser, att förstå påverkan och att göra avvägningar mellan olika användningsområden. Arbetsgruppen ska utveckla kunskap och metoder för att integrera samhällelig och ekologisk kunskap av relevans för en förbättrad havsmiljö runt Sverige.

Under 2020 kommer följande projekt att bedrivas:

  • Fritidsbåtars påverkan på havsmiljön. Kontaktperson: Ida Wendt
  • Fortsatt dialog med Havs- och vattenmyndigheten kring utvecklingen av ekosystembaserad förvaltning. Kontaktperson: Anders Grimvall

 

Huvudansvarig: Andrea Morf

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2020-05-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?