Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Uppföljning av åtgärder för en god havsmiljö

Miljöpolitiken kännetecknas av kontinuerligt återkommande politiska omtag då målsättningar och strategier revideras och omformuleras. EU-direktiven bygger på att en översyn av målsättningar och åtgärdsprogram ska göras vart sjätte år. Däremot är det otydligt hur den svenska förvaltningen följer upp de olika åtgärderna och deras förväntade sammantagna effekter samt hur avvikelser från programmen och planerna hanteras. Gruppen ska arbeta med att analysera mekanismer för åtgärdsuppföljning och återkoppling och titta på hur de relaterar till miljökvalitetsmål. Särskilt ska gruppen fokusera på de genomförandeanalyser som görs inför programmen och hur dessa kan utvecklas.

Gruppens arbete i sammanfattning:

  • Utföra genomförandeanalyser av åtgärdsprogram för att förbättra havsmiljön.
  • Analysera hur åtgärdsprogram bidragit till att uppfylla miljökvalitetsmål för havet.
  • Utveckla och sprida metodik för åtgärdsuppföljning och återkoppling till miljöarbetet.
     

Under 2020 drivs följande projekt:

  • Utvärdering av marina skyddade områden och ekosystemtjänster: Ett blått tillväxtperspektiv. Kontaktperson: Andrea Belgrano

 

Huvudansvarig: Andrea Belgrano

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2020-05-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?