Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Workshop: Uppföljning av effekter av åtgärder

Den 4 maj 2022 höll Havsmiljöinstitutet en workshop om uppföljningar av effekter av åtgärder. Mötet fokuserade på åtgärder som har till syfte att förbättra tillståndet eller minska påverkan i vattenmiljöer, med fokus på kust och hav. Bland annat diskuterades åtgärder inom jordbruk, restaurering av vattendrag och kustmiljöer samt områdesbaserade åtgärder. Deltog gjorde forskare och personer som arbetar med åtgärdsfrågor på myndigheter.

Redan innan mötet hade ett behov identifierats av en mer systematisk och långsiktig uppföljning av effekter av miljöåtgärder i Sverige, liksom brister i data och information om de åtgärder som genomförs. Under mötet diskuterades bland annat strukturella hinder för att förbättra åtgärdsuppföljningen, samt behov av bättre kunskap för specifika åtgärdstyper.

Mötesdeltagarnas reflektioner och förslag till hur uppföljning av åtgärder kan förbättras har sammanställts, med avsikt att ligga till grund för fortsatt arbete. Du hittar sammanfattningen, samman med program och deltagarlista, som pdf här:

Workshop Uppföljning av åtgärder

För frågor angående workshopen eller allmänt om utvärdering av åtgärder för en bättre havsmiljö, vänligen kontakta:
ullali.zweifel@havsmiljoinstitutet.se

 

 

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2022-05-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?