Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nationell workshop i marin pedagogik

Foto:Martin Larsvik

Tillsammans med Havs- och vattenmyndigheten bjöd Havsmiljöinstitutet in till en workshop i marin pedagogik i november 2019 för att stärka utbildningen inom hållbarhetsfrågor rörande hav och vatten. Under två dagar gavs möjligheten att nätverka, inspireras och diskutera behov för en långsiktig samverkan inom marin pedagogik.

Workshopen vände sig till de som på något sätt arbetar med marin pedagogik, både inom skolans värld och annan offentlig eller privat verksamhet. Avsikten var att fortsätta det arbete som påbörjades 2018 med att bygga upp ett nationellt nätverk inom marin pedagogik och att diskutera behov och idéer till en gemensam digital plattform. Deltagarna bidrog aktivt till att bygga upp nätverket för marin pedagogik i Sverige.

Workshopen hölls i Stockholm och var kostnadsfri. För tillresande deltagare erbjöds boende och möjlighet att söka ekonomiskt stöd för att täcka resekostnader.

En workshop för ett motsvarande nätverk inom limnisk pedagogik hölls i Lidköping den 27-28 november 2019. Läs mer om den limniska workshopen här.

Plats och tid: Hasselbacken i Stockholm. Workshopen startade med lunch torsdagen den 7 november och avslutas med lunch fredagen den 8 november.

Boende: Reserverades på Hasselbacken och ingick för personer som inte hade tillgång till boende i närheten. Behov angavs i anmälan.

Resor: Det fanns möjlighet att ansöka om ekonomisk hjälp för resan för representanter från mindre organisationer utanför Stockholm, i de fall det var avgörande för deltagandet. Behov angavs i anmälan och beslut meddelades den 15 oktober. I de fall reseerätning beviljades ordnade Havsmiljöinstitutet resan.

Pris: Workshop och samtliga måltider var kostnadsfria.

Har du frågor går det bra att höra av sig till någon av arrangörerna:

Tina Johansen Lilja
Ida Wendt

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2020-06-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?