Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nätverksträff: Närkontakt med livet under ytan

I slutet av oktober anordnade Nätverken för vattenpedagogik en gemensam digital workshop på temat ”Närkontakt med livet under ytan”. Under en förmiddag diskuterade deltagarna tips på bra metoder för att visa och undersöka det som sker nere på djupet.

havskräfta på botten

Program

Träffen inleddes med en presentation av Martin Larsvik, Tjärnö marinbiologiska laboratorium. Han berättade om den undervattensrobot för livestreaming av livet djupt under ytan som de använder sig av i Kosterhavets nationalpark.
Därefter brainstormade gruppen fram en rad olika metoder att diskutera vidare kring och dessa koncentrerades sen snabbt till fem områden, som diskuterades i smågrupper:
 

1. Undervattensfarkoster
2. Filma under vatten
3. Håvning
4. Vattenkikare
5. Självguidade turer (GPS, snorklingssled m.m).

Alla deltagare valde fritt mellan grupperna och dokumenterade gemensamt de erfarenheter, för- och nackdelar samt tips som de kunde komma på. Det blev en givande förmiddag.
Ta gärna del av dokumentationen här bredvid.

 

Har du några funderingar eller frågor?
Kontakta oss gärna!
Marina nätverket för vattenpedagogik

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2021-11-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?