Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Regionalt arbete inom Havsmiljöinstitutet

Förankringen vid fem universitet ger Havsmiljöinstitutet koppling till kommuner, länsstyrelser och vattenmyndigheter i de olika havsregionerna.

Bottniska viken

Havsmiljöinstitutets enhet vid Umeå universitet samverkar med Informationscentralen för Bottniska viken och bistår med vetenskaplig rådgivning.

Svealandsregionen

Miljöanalytiker och forskare vid Havsmiljöinstitutets enhet vid Stockholms universitets Östersjöcentrum samverkar på olika sätt med det omgivande samhället, på kortare basis eller mer långvarigt som experter i specifika frågor.

Västerhavsregionen

Miljöanalytiker och kommunikatörer från Havsmiljöinstitutet sammankallande för Kontaktgrupp Västerhavet, med deltagare från Havs- och vattenmyndigheten, SMHI, SLU, länsstyrelserna i Västra Götaland, Halland och Skåne, Sjöfartsmuseet Akvariet, Västra Götalandsregionen samt Bohuskustens vattenvårdsförbund. Gruppen ger ut publikationen Västerhavet.

Södra Östersjön

Inom projektet Baltspace samverkar Havsmiljöinstitutet med Länsstyrelsen i Skåne och har bidragit till att havsplaneringsnätverket utvecklats regionalt i Skåne och Öresund och även internationellt.
Havsmiljöinstitutets syntes om Hanöbukten har också lett till olika samarbeten i regionen.


Läs mer om universitetens deltagande i Havsmiljöinstitutets verksamhet och om regionala insatser:

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2018-10-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://havsmiljoinstitutet.se/verksamhet/projekt/regionalt/
Utskriftsdatum: 2020-01-18