Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Projektet som ger koll på Sveriges vattenmiljö

Sveriges vattenmiljö är ett projekt där tillståndet i Sveriges vattenmiljöer presenteras, från källa till hav. Den första versionen av webbplatsen lanserades vid Havs- och vattenforum 4-5 juni 2019. Den nya webbplatsen ersätter de tryckta rapporterna Sötvatten och Havet. Under maj 2021 gjordes en nylansering av webbplatsens innehåll, med uppdaterade tillståndsrapporter, ett flertal nya artiklar och förbättrad karta.

Havs- och vatten myndigheten (HaV) och Naturvårdsverket står för finansiering av miljöövervakningen. HaV har gett Havsmiljöinstitutet uppdraget att svara för metodutveckling, miljöanalys och redaktionellt arbete.

Arbetsprocessen innefattar dock många olika intressenter, där myndigheter, akademi och konsultföretag som utför miljöövervakning ska jobba tillsammans för att nå en överskådlig och begriplig presentation av läget – i både grundvatten, sjöar, vattendrag och hav. Underlaget bygger framför allt på miljöövervakning, men aktuella forskningsresultat och andra källor vägs också in. SLU ansvarar för de delar på webbplatsen som rör sötvatten.

Tre Vattenseminarier har genomförts kopplat till projektet. Under dessa samlas de många parterna i projektet.

För att Havsmiljöinstitutet enklare ska kunna informera om hur arbetet framskrider, har en blogg skapats. Välkommen att följa processen på närmare håll där!

Länkar:

 

Välkommen in och lär dig mer om Sveriges vattenmiljö:

https://www.sverigesvattenmiljo.se/

 

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2021-06-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?