Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utställningar och samverkan

Vattnets hus Ängelholm

Havsmiljöinstitutets samverkar med Vattnets hus i Ängelholm och invigde i samband med Vattendagen i augusti 2018 en utställning, där man kan lära sig mer om livet i havet, vilka fiskar som simmar i Rönneå och varför vatten är så viktigt för oss människor.

Miljösmart konsumtion

Havsmiljöinstitutet har nyligen inlett samverkansdiskussioner med Konsumentverket för att bistå med havsmiljöperspektiv i deras uppdrag att främja hållbar konsumtion. På forumet för miljösmart konsumtion presenteras olika projekt som stimulerar till hållbar konsumtion, Havsmiljöinstitutet har bland annat lagt ut information om projektet Sveriges vattenmiljö och analys av proteinkonsumtion och påverkan på övergödning.

Västerhavsveckan

Havsmiljöinstitutet deltar tillsammans med ett 80-tal andra organisationer i Västerhavsveckan, en temavecka för att öka kunskapen om Västerhavets miljö. Västerhavsveckan arrangeras av Västra Götalandsregionen och 2018 gjorde Havsmiljöinstitutet och Hav och samhälle vid Göteborgs universitet i samarbete med Västerhavsveckan tre videofilmer på temat Havet - Igår, idag och imorgon.

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2018-10-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://havsmiljoinstitutet.se/verksamhet/utstallningar/
Utskriftsdatum: 2020-01-20