Till startsida

Ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter från Havsmiljöinstitutet

 • Havsmiljöinstitutet ploggar i Almedalen!

  [2017-06-26] Gör en insats för havet: kom och plogga - plocka skräp och jogga! Havsmiljöinstitutet arbetar med plastens påverkar på havet ur ett vetenskapligt perspektiv. För att belysa frågan mer vardagsnära och uppmärksamma problemet med nedskräpning, kommer institutet också att "Plogga för havet" under Almedalsveckan: tisdag, onsdag, torsdag och fredag kl 08.00-08.45. Alla är välkomna att delta!

 • Dokumentär om säldöden 1988

  [2017-06-22] Sveriges radio P3 har gjort en radiodokumentär om säldöden 1988. Vad var det som hände egentligen?

 • Havsmiljöinstitutet deltar med utställning på FN:s havskonferens i New York

  [2017-05-31] Havsmiljöinstitutet kommer att delta genom ett flertal olika insatser vid FN-konferensen The Ocean Conference i New York i juni. Konferensen syftar till att stötta arbetet med utvecklingsmål 14, om bevarande och ett hållbart och rättvist utnyttjande av jordens marina resurser.

 • Västerhavet 2017: Våra båtvanor en utmaning för framtidens västerhav

  [2017-05-16] Tidningen Västerhavet har i år temat "Framtidens utmaningar", där trycket mot kusten lyfts som en av de viktigaste.

 • Kraftfulla åtgärder krävs för att klara sjöfartens miljöutmaningar

  [2017-03-09] Det behövs många och samordnade åtgärder för att klara de stora miljöutmaningar som sjöfarten står inför. Det skriver flera av författarna i publikationen Åtgärder för att minska sjöfartens påverkan på havsmiljön. ¿ Forskarvärlden behöver arbeta tillsammans med både sjöfartens egna aktörer, dess användare och berörda myndigheter för att en varaktig förändring ska kunna komma till stånd, säger Eva-Lotta Sundblad, Havsmiljöinstitutet.

 • Fosfor i matindustrin bidrar till övergödning i havet

  [2016-11-25] Livsmedelsindustrins tillsatser av fosfor i maten är så stora att de utgör ett hot mot miljön i sjöar och hav. Det visar en analys från Havsmiljöinstitutet.

 • Bättre bedömning av miljötillståndet i svenska vatten med nya metoder

  [2016-10-10] Att utveckla bättre och säkrare metoder för bedömning av hur svenska sjöar, vattendrag och kustområden mår. Det är vad ett trettiotal svenska och danska forskare har arbetat med under fem år i den stora forskningssatsningen WATERS. Nu avslutas forskningsprogrammet och de samlade resultaten presenteras i Göteborg 11-12 oktober vid Havsmiljöinstitutets konferensen "Hav och samhälle 2016: Bättre bedömning av vattenmiljöns tillstånd - från vetenskap till förvaltning".

 • Havsmiljöinstitutets styrelse på plats

  [2016-08-30] Nyligen beslutades att Havsmiljöinstitutet får en styrelse. Styrelsen ersätter det tidigare rådet och har till skillnad från detta i uppgift att fatta beslut om och göra uppföljningar av Havsmiljöinstitutets verksamhet.

Fler nyheter

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2016-10-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?