Digitala frukostseminarier om aktuella havsmiljöfrågor | Havsmiljöinstitutet
Bild
Skärgårdshus
Foto: Pontus Wellgraf
Länkstig

Digitala frukostseminarier om aktuella havsmiljöfrågor

Publicerad

Under hösten sänder projektet Ekosystembaserad havsförvaltning en digital seminarieserie med föreläsningar om aktuella frågor kopplade till en hållbar utveckling av havsmiljön. Havsmiljöinstitutet deltar med föreläsningar om havsmedvetenhet i Sverige och om hur en ekosystembaserad förvaltning skulle kunna stötta Östersjöns förändrade ekosystem.

Varje tisdag klockan 8.30-9.15 kan du lyssna till olika experter som delar med sig av det senaste inom sina respektive områden. Exempel på teman är; sjöfartens påverkan, skydd av marina miljöer och klimatförändringens inverkan på havet. Havsmiljöinstitutet deltar med föreläsningar om svenskars relation till havet och om Östersjöns förändrade ekosystem och den ekosystembaserade förvaltningen roll. Det finns även möjlighet att se inspelade seminarier i efterhand.

>> Se seminarierna här!

Projekt Ekosystembaserad havsförvaltning

Målsättningen med projektet, som Havs- och Vattenmyndigheten startade 2021, är att tillämpa ekosystembaserad havsförvaltning i praktiken. De tre pilotområdena för projektet är 8+fjordar, Stockholms skärgård och Södra Bottenhavet. Tanken är ta fram en förvaltningsmodell som framöver ska kunna nyttjas i hela landet. Läs mer om projektet!


Område
Evenemang